7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Madeirská omáčka

Název Množství a jednotka
Madeirské víno 100 ml
hlíva ústřičná kousek
silný hovězí vývar 400 ml
tymián 1/4 lžičky
rajčatový protlak bez konzervantů 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl hovězího vývaru, přidáme 1 dl madeiry, necelou půl lžičku soli, 1/4 lžičky tymiánu, lžičku rajčatového protlaku, 1/4 lžičky cukru, na lžíci tuku podušené drobně nakrájené hříbky (klidně žampiony nebo hlívu) a povaříme cca půl hodinky.


 


RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...