18. 4. 2024   |   svátek má Valérie
 

Rybí filé dušené s cibulí

Název Množství a jednotka
rybí filé 600 g
cibule 1-2 ks
máslo 2 lžíce
rajský protlak 50 g
mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, zaprášíme moukou a necháme asi půl hodiny odležet.
Cibuli nakrájíme na proužky, dáme na rozehřáté máslo a necháme zesklovatět. Potom přidáme rybí filé a opečeme ho do zlatova po obou stranách. Přidáme rajský protlak, podle potřeby mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Při podávání posypeme strouhaným křenem.


 


RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...