20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Mořské ryby po balkánsku

Název Množství a jednotka
mořská ryba 1000 g
pepř
olej 200 ml
bílé víno 200 ml
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: balkánská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Rybu omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, osolíme a necháme odležet.
Na pánvi rozpálíme olej, rybu ještě popepříme a opečeme po obou stranách do zlatova. Pak rybu vyjmeme a udržujeme v teple.
Do tuku po opečení dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, utřený česnek, zalijeme vínem a chvíli dusíme.Nakonec do zeleniny vmícháme rajský protlak. Přidáme rybí maso a společně prohřejeme.


 


RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...