Z vepřové kýty naříznutím a "táhnutím" nože do krajů utvoříme plát a naklepeme. Na másle orestujeme drobně nakrájenou šunku, přidáme oloupané, na drobno nakrájené žampióny, osmahneme a podusíme, až se vydusí šťáva. Zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší smaženici. Mírně ji osolíme. Plát vepřové kýty osolíme, opepříme, pokryjeme plátky slaniny (můžeme použít parmskou, schwarzwaldskou šunku, anglickou slaninu), posypeme nasekanou petrželkou, potřeme připravenou žampionovou smaženicí, posypeme hráškem a svineme. Ovážeme nití, aby se nám roláda nerozpadla a ze všech stran opečeme na sádle. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem, podlijeme troškou vroucí vody a upečeme doměkka. Roládu krájíme ostrým nožem a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek