18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Rožmberská zámecká roláda

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 1 kg
anglická slanina 150 g
petrželka
čerstvé žampiony 150 g
šunka 100 g vcelku
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Z vepřové kýty naříznutím a "táhnutím" nože do krajů utvoříme plát a naklepeme. Na másle orestujeme drobně nakrájenou šunku, přidáme oloupané, na drobno nakrájené žampióny, osmahneme a podusíme, až se vydusí šťáva. Zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší smaženici. Mírně ji osolíme. Plát vepřové kýty osolíme, opepříme, pokryjeme plátky slaniny (můžeme použít parmskou, schwarzwaldskou šunku, anglickou slaninu), posypeme nasekanou petrželkou, potřeme připravenou žampionovou smaženicí, posypeme hráškem a svineme. Ovážeme nití, aby se nám roláda nerozpadla a ze všech stran opečeme na sádle. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem, podlijeme troškou vroucí vody a upečeme doměkka. Roládu krájíme ostrým nožem a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.


 


RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Rozpíčky paní hajné

Postup: Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Nasekáme vlašské ořechy.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Postup: Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě -... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...