28. 3. 2024   |   svátek má Soňa
 

Vepřová panenka plněná švestkami

Název Množství a jednotka
vepřová panenka 500 g
sušené švestky 100 g
sůl
čerstvě mletý pepř
olej na smažení

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a ostrým tenkým nožem do ní po celé délce propíchneme kapsu. Do vytvořené kapsy vtlačíme sušené švestky bez pecek. Okraje sklepneme, aby obsah nevytékal. Osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme na plech nebo pekáček a odkrytou pečeme panenku v troubě při teplotě 180° cca půl hodiny. Podáváme s brambory v různé úpravě, přelité omáčkou.

Tip:
Vhodné omáčky:
švestková (povidlová)
madeirská
demi glace


 


RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka s krupicovými noky.

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...