18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Mamutí tajemství

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 4 plátky
cuketa 100 g
cherry rajčátka 8 ks
cibule 1 ks
brambory 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme, naložíme do oleje a necháme v lednici do druhého dne (lze vynechat, maso je po naložení křehčí, když si vzpomenu, nakládám, když ne, hned upravuji). Oloupeme brambory, cuketu, cibuli a nakrájíme na hrubší plátky, cibuli na špalíčky. Připravíme si alobal - dávám ho dvojitě, aby se neprotrhnul. Utrhneme kus alobalu, položíme na něj plátek masa, pokud nebylo naloženo v oleji, tak nejprve alobal uprostřed potřeme olejem. Maso potřeme utřeným česnekem, osolíme, lehce opepříme nahrubo mletým pepřem a okořeníme špetkou rozmarýnu. Na maso položíme plátek anglické slaniny a nahoru navrstvíme kousek cukety, špalíček cibule, dvě cherry rajčátka a obložíme plátky brambor. Brambory trošku osolíme, okořeníme špetkou rozmarýnu a pokapeme olivovým (já jsem použila rozmarýnový) olejem. Opatrně zabalíme - utvoříme jakousi "vaničku", aby nám obsah nevytékal, a pořádně ji uzavřeme. Připravené balíčky dáme na plech a pečeme v troubě na 180° cca 40 minut - kuřecí tak půl hodinky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka s krupicovými noky.

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...