19. 8. 2025   |   svátek má Ludvík
 

Šči (zelná polévka)

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 500 g
kysané zelí 500 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř. Kysané zelí vymačkáme a slijeme lák do hrníčku. Zelí pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo a osmažíme na cibulce. Přidáme pokrájené zelí, chvilku podusíme a směs přidáme k masu. Vaříme doměkka. Vmícháme růžovou jíšku, povaříme. Ke konci vaření přidáme nakrájená oloupaná rajčata a oloupané, na kousky nakrájené jablko. Nakonec vlijeme odložený lák ze zelí, povaříme a dochutíme solí, nasekaným koprem a pepřem. K polévce podáváme na misce hustou zakysanou smetanu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky s banánem a nutelou

Postup: Mléko rozšleháme s vejci, moukou, cukrem, solí a práškem do pečiva a umícháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...