17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Bylinková polévka s česnekem

Název Množství a jednotka
čerstvá bazalka a tymián 10 snítek
šalvěj 5 snítek
česnek 4 stroužky
máslo 2 lžíce
zeleninový vývar 1 1/4 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Snítky tymiánu, šalvěje a bazalky opláchneme, necháme oschnout a najemno nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky, lehce jej opečeme na másle, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a vhodíme připravené bylinky. Povaříme jen velmi krátce a odstavíme. Polévku podáváme s osmaženou houskou a posypanou strouhaným sýrem.


 


RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...