19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Demikát

Název Množství a jednotka
brynza 200 g
velká cibule 2 ks
brambory 2-3 ks
drcený kmín 1 lžička
sůl

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno, zalijeme litrem vroucí vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Do talířů vložíme uvařené brambory nebo rozlámaný chléb, rozdrobenou brynzu a zalijeme cibulovou polévkou.

Pokud děláme polévku s brambory, můžeme cibuli vařit zároveň s nimi a na talíři zalít polévkou jen rozdrobenou brynzu.


 


RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...