25. 4. 2025   |   svátek má Marek
 

Demikát

Název Množství a jednotka
brynza 200 g
velká cibule 2 ks
brambory 2-3 ks
drcený kmín 1 lžička
sůl

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno, zalijeme litrem vroucí vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Do talířů vložíme uvařené brambory nebo rozlámaný chléb, rozdrobenou brynzu a zalijeme cibulovou polévkou.

Pokud děláme polévku s brambory, můžeme cibuli vařit zároveň s nimi a na talíři zalít polévkou jen rozdrobenou brynzu.


 


RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské řezy

Postup: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...