11. 5. 2024   |   svátek má Svatava
 

Chabašťová polévka s uzeným bůčkem

Název Množství a jednotka
uzený bůček 200 g
bílé fazole 100 g
hlávkové zelí 150 g
cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole den předem namočíme a druhý den dáme v téže vodě společně s uzeným bůčkem vařit. Když jsou fazole i maso poloměkké, přidáme nakrájené nebo nakrouhané hlávkové zelí a vaříme vše doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Na cibulce připravíme růžovou jíšku, kterou zahustíme polévku. Přidáme prolisovaný česnek, opepříme, pokud je potřeba, dosolíme a ještě krátce povaříme.


 


RECEPTY

Banánový chlebíček (Banana bread)

Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA