17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Název Množství a jednotka
kořenová zelenina 200 g
kedlubna 1 ks
květák 1/4 ks
máslo 30 g
hladká mouka 1 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Drožďové knedlíčky

Název Množství a jednotka
droždí 80 g
vejce 2 ks
strouhanka
malá cibule 1 ks
sůl
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou kedlubnu a růžičky květáku, osolíme a uvaříme doměkka. Do hotové vroucí polévky zaváříme drožďové knedlíčky, povaříme 2 minuty a nakonec polévku zjemníme mlékem. Podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.


 


RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...