28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Zapomenuté heslo › Syrnice

Název Množství a jednotka
mléko 1 l
vroucí voda 1/2 l
tvaroh 1 kostka
olomoucké tvarůžky 7 tyčinek
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Do vroucí vody přidáme kmín a přilijeme mléko. Přidáme pokrájené nebo lépe rozmačkané olomoucké tvarůžky a necháme přejít varem. Povaříme jen velmi krátce, odstavíme z ohně, přidáme rozdrobený tvaroh (kostku, ne ve vaničce!) a máslo. Necháme cca 10-15 minut zakryté, již nevaříme. Podáváme s uvařenými, na kostičky nakrájenými brambory.


 


RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s baby špenátem

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...