2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Servátka (polévka z podmáslí)

Název Množství a jednotka
podmáslí 1,2 l
brambory 4 ks
máslo 30 g
drcený kmín 1 lžička
kopr
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme vcelku v osolené vodě. Podmáslí osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Krátce povaříme a vmícháme vejce a máslo. Na talíř klademe celý brambor, posypeme jemně nasekaným koprem a zalijeme polévkou.


 


RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Na Harcovně

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...