Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme vroucí vodou, přidáme uzené žebro, koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček), osolíme a vaříme do poloměkka. Pak přidáme zelí překrájené na menší kousky, nastrouhanou zeleninu, nakrájené brambory a řepu na kostičky, rajčatový protlak, utřený česnek a dovaříme doměkka. Žebra vyjmeme, obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky. Dochutíme, solí, pepřem, cukrem a octem. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Tip: Když máme uzené koleno - uvaříme koleno zvlášť a do boršče pak jen přidáme vývar z kolena, koleno upečeme na druhý den k večeři :-).
Zelí můžeme použít jak hlávkové bílé, tak kysané, stejně tak červenou řepu můžeme dát čerstvou nebo sterilovanou.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek