2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Bramborová krémová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 1/2 kg
smetana ke šlehání 200 ml
drcený kmín 1/2 lžičky
mléko 100 ml
máslo
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka. Vody dáme tolik, aby hladina byla asi 2cm nad bramborami. Základ polévky rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme zpět na sporák, přilijeme smetanu, povaříme a dochutíme solí, solčankou (nebo podravkou) a pepřem. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji trošku zředit mlékem. Na talíř dáme lžičku másla, zalijeme polévkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou nebo jarní cibulkou.


 


RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...