7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Bílá zelňačka

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
cibule 1 ks
brambory 3 ks
klobása 2 ks
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a majoránkou dáme vařit. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na kostičky, přidáme do polévky i s vodou, ve které jsme brambory vařili. Na sádle a cibulce připravíme světlou jíšku a vlijeme do polévky. Přidáme 1/2l mléka, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Můžeme dochutit polévkovým kořením nebo bujónem.


 


RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...