30. 4. 2024   |   svátek má Blahoslav
 

Staročeská drůbková polévka (kaldoun)

Název Množství a jednotka
kuřecí drůbka 500 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Očištěné drůbka společně s kořenovou zeleninou, cibulí a pepřem zalijeme 1,5l studené vody a uvaříme pomalým varem ("táhneme") doměkka. Maso z drůbků obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Připravíme si světlou zásmažku na másle, vlijeme ji do polévky a povaříme. Do polévky zaváříme knedlíčky. Okořeníme muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky a necháme už jen prohřát. Dochutíme solí a zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...