28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Falešná dršťková polévka

Název Množství a jednotka
bedly jedlé 250 g
brambory 3 ks
párek 1 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze sádla, mouky a papriky připravíme jíšku, zalijeme studenou vodou (nebo vývarem, pokud máme), přidáme na kostičky nakrájené brambory a párek, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a majoránkou, přilijeme houby i s vodou, ve které se vařily a povaříme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a polévku dochutíme solí nebo polévkovým kořením.


 


RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...