2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
cibule 1 ks
rozmarýn
med 2 lžíce
citrónová šťáva 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem (jen lehce) a dáme do pekáčku. Okolo nasypeme jemně nakrájenou cibuli, podlijeme 1dl vroucí vody a upečeme doměkka. Deset minut před dopečením potřeme kuře medem rozmíchaným s citronovou šťávou a odkryté necháme dopéct kůrčičku. Podáváme s bramborovou kaší, hranolky, brambory.


 


RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Bílé dušené zelí

Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...