17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Králík na česneku

Název Množství a jednotka
králík 1 ks
česnek 8 stroužků
slanina (špek) 50 g
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Králíka omyjeme, naporcujeme a důkladně potřeme česnekem utřeným se solí ze všech stran (nebo králíka osolíme a pak potřeme česnekem). Na dno pekáčku dáme plátky slaniny, položíme na ni králíka, podlijeme 1dl vroucí vody a za občasného podlévání výpekem upečeme doměkka.

Tip:
Můžeme použít jen králičí stehna, nebo králíka naporcovat a ze hřbetů udělat králičí polévku.


 


RECEPTY

Cizrna s krůtím masem na paprice

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...