17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Název Množství a jednotka
uzené maso 500 g
mrkev 1 ks
celer řapíkatý kousek
petrželka
kroupy
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť v osolené vodě. Do vývaru z uzeného masa přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, petrželku a kousek asi 10 cm řapíkatého celeru. Vaříme až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme, pokud se nám zdá vývar slabý, přidáme půl kostky masoxu. Na talíř dáme porci vařených krupek a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...