17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Krupicové knedlíčky

Název Množství a jednotka
vejce 2 ks
hrubá krupice 3 lžíce
máslo 1 lžička
muškátový oříšek
sůl

Příprava: 05 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou půl lžičkou soli, strouhneme muškátový oříšek (třikrát strouhnu) a zahustíme krupicí tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Na dvě malé vajíčka jsem dala 4 lžíce krupice, ale množství je jen orientační, záleží na velikosti vajec i na krupici. Necháme 10 minut odstát, pokud je těstíčko moc husté, zředíme pár kapkami vody, pokud je řídké, přidáme krupici. Zaváříme pomocí lžičky do vroucí polévky, nabírám tak půl lžičky těstíčka, knedlíčky nabydou. Povaříme 3-5 minut.

Ze dvou malých vajíček jsem měla 35 knedlíčků v 1 1/2l polévky.


 


RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...