29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Cikánský salát

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička pečená 300 g
velká cibule 1 ks
sladkokyselé okurky 5 ks
červená nakládaná kapie 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)


Když zbude hodně masa...



Postup
Pečené maso, cibuli, sterilované okurky a kapie pokrájíme nadrobno. Vše dáme do misky a lehce promícháme. Přidáme česnek (buďto prolisovaný, nebo nasekaný) a zailjeme zálivkou připravenou z octa, cukru, soli, pepře, lžičky oleje a několika lžic vody. Promícháme a spojíme se 3 lžícemi kečupu a 50g majonézy.


 


RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...