18. 6. 2025   |   svátek má Milan
 

Kořeněné kotlety

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 6 ks
vejce 5 ks
sůl 2 lžičky
pepř 1 lžička
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 6
Kuchyně: česká
Příprava: 23 h.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Všechny ingredience kromě oleje smícháme dohromady. Kotlety naklepeme, naložíme do připravené marinády a necháme nejlépe do druhého dne v chladničce. Druhý den opečeme a podáváme s hranolky nebo brambory.


 


RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Postup: Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...