29. 3. 2024   |   svátek má Taťána
 

Vepřové po šenkýřsku

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 600 g
paprika 3 ks
rajčata 4 ks
cibule 1 ks
pivo 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso nakrájíme na menší kostky a orestujeme na cibulce. Osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a oloupané nakrájené rajčata, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, podlijeme sklenkou piva a podusíme ještě pět minut. Podáváme s rýží nebo brambory.


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké podle babičky

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...