20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zapomenuté heslo › Moravský vrabec

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 g
velká cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
sůl
drcený kmín
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáčku. Použijeme pěkný bůček, ale klidně i plecko nebo ramínko. Osolíme, okmínujeme, trošku opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Podlijeme 1 dl vody a pečeme za občasného podlévání výpekem a promíchání masa asi hodinu a půl. Podáváme s moravským zelím a knedlíkem.


 


RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...