2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Karbanátky

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
cibule 1 ks
housky 2 ks
mléko 150 ml
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Housku nalámeme na malé kousky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nabobtnat. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, namočenou housku a vše dobře promícháme, nejlépe těsto prohněteme rukou. Tvoříme placičky, které obalujeme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s brambory, zeleninovým salátem, nebo s cibulí a hořčicí.



 


RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...