Název | Množství a jednotka |
---|---|
těstoviny - spirály | 500 g |
anglická slanina | 200 g |
hlíva ústřičná | 250 g |
kapie | 1 ks |
rajčatové pyré | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
bazalka | |
sůl | |
pepř | |
chilli | špetka |
olivový olej | |
eidam | 100 g |
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. Na pánvi s troškou oleje osmahneme anglickou slaninu, přidáme na proužky nakrájenou kapii a nakrájenou hlívu, Podlijeme 0,5 dl vody a necháme podusit. Přidáme pasírovaná rajčata nebo protlak, osolíme, okořeníme, přidáme česnek. Pekáček vymažeme olejem a smícháme v něm těstoviny s připravenou směsí, dáme zapéct na půl hodiny do trouby na 180°. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
Zdravější varianta:
Místo anglické použijeme 150g kvalitní šunky (Globus, Lidl).
Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept
Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept
Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept
Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept
Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept
Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...