3. 9. 2025   |   svátek má Bronislav
 

Omáčka na špagety z pečených paprik s ricottou a baby špenátem

Název Množství a jednotka
červená špičatá paprika 3 ks
rajčata 4 ks
červená cibule 1 ks
feferonka cca 2 cm
česnek 1 hlavička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Veškerou zeleninu umyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozložíme na plechu na pečicí papír. Hlavičce česneku opatrně odřízneme celou plochu spodní části. Položíme ji doprostřed zeleniny řeznou stranou nahoru. Vše opepříme a jemně postříkáme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 190° na horkovzduch a pečeme cca 35 - 40 minut. Necháme trošku zchladnout, paprikám odstraníme stopky, pak zeleninu bez česneku přendáme do mixéru, k zelenině vymačkáme vnitřky upečeného česneku, přidáme baby špenát a ricottu (1/2 až celé balení, lepší je dát nejdřív půlku a po promixování ochutnat), mírně osolíme bazalkovou solí (nebo osolíme a jemně okořeníme sušenou bazalkou) a vše rozmixujeme dohladka.
Kdo má rád ostřejší, může přidat buďto před pečením kousek čerstvé feferonky, po upečení buďto chilli vločky, nebo třeba chilli omáčku Sriracha.
Podáváme s uvařenými špagetami posypané parmezánem.


 


RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...