2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Gnocchi se žampiony a uzeným masem

Název Množství a jednotka
gnocchi 1 balení
uzené plecko 200 g
hnědé žampiony 150 g
červená paprika 1 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Větší cibuli překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky. Hnědé žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubé plátky nebo na čtvrtinky, podle velikosti žampionů. Uzené a červenou papriku nakrájíme na kostičky.
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme uzené maso a papriku a společně orestujeme. Přidáme žampiony, osolíme a orestujeme. Podlijeme cca 30ml horké vody a lehce podusíme, necháme vodu vydusit. Dochutíme pepřem a kmínem.
Podle návodu na obalu uvaříme gnocchi - do vroucí osolení vody vložíme gnocchi a povaříme cca 2-3 minuty. Scedíme, přidáme do žampionové směsi a promícháme.
Můžeme podávat s petrželkou a parmezánem.


 


RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...