4. 6. 2020   |   svátek má Dalibor
 

Růžičková kapusta po indicku

Název Množství a jednotka
krůtí nebo kuřecí prsa 600 g
růžičková kapusta 350 g
malá cibule 1 ks
koření Indie 2 lžičky
kokosové mléko 350 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: indická
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v osolené vodě (vody dáme tak, aby byla kapusta jen ponořená) doměkka - cca 15 minut.
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zhnědnout. Směs velmi mírně osolíme a přidáme růžičkovou kapustu i s vodou, ve které se vařila, okořeníme 2 lžičkami indického koření a zalijeme kokosovým mlékem. Pokud je směs moc řídká, přidáme zarovnanou kávovou lžičku solamylu rozmíchaného ve 2 lžících studené vody. Necháme povařit už jen pět minut, podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a podáváme s vařenými brambory, rýží, kuskusem nebo bulgurem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s červenou řepou a batáty

Postup: Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na... zobrazit recept

RECEPTY

Jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Postup: Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě -... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...