29. 10. 2020   |   svátek má Silvie
 

Vepřové na karí s bazalkou

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 2 plátky bez
sůl dle potřeb
kari 2 špteky
bazalka dle potřeb
citron 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

hlavní k obědu nebo
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky (nelíp kotleta) naklepeme, osolíme, okořeníme karí,následně pokapeme citronem a z jedné strany hustě posypeme sušenou bazalkou. Té citronové šťávy na dva plátky dát z celé půlky citronu, prostě je ní téměř polít :-)
Následně zprudka osmažíme na oleji aby se zatáhly, přidáme cca 10 cm zeleného listu pórku krájeného na jemno,osmahneme, zaprášíme lžičkou mouky, polijeme trochou vody, mícháme aby se odvařily "přípečky" , které dodají šťávě tu správnou chuť. Dusíme, vodu doléváme dle potřeby.
Před dohotovením ochutnáme a pokud je někomu šťáva moc kyselá, můžeme zjemnit tak třetinou lžičky cukru.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť.
Foto nedávám - než jsem stačilo vyfotit, bylo přímo "sežráno" :-)


 


RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...