Vepřové plátky (nelíp kotleta) naklepeme, osolíme, okořeníme karí,následně pokapeme citronem a z jedné strany hustě posypeme sušenou bazalkou. Té citronové šťávy na dva plátky dát z celé půlky citronu, prostě je ní téměř polít :-) Následně zprudka osmažíme na oleji aby se zatáhly, přidáme cca 10 cm zeleného listu pórku krájeného na jemno,osmahneme, zaprášíme lžičkou mouky, polijeme trochou vody, mícháme aby se odvařily "přípečky" , které dodají šťávě tu správnou chuť. Dusíme, vodu doléváme dle potřeby. Před dohotovením ochutnáme a pokud je někomu šťáva moc kyselá, můžeme zjemnit tak třetinou lžičky cukru. Podáváme s rýží. Dobrou chuť. Foto nedávám - než jsem stačilo vyfotit, bylo přímo "sežráno" :-)
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek