17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Vepřové na karí s bazalkou

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 2 plátky bez
sůl dle potřeb
kari 2 špteky
bazalka dle potřeb
citron 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

hlavní k obědu nebo
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky (nelíp kotleta) naklepeme, osolíme, okořeníme karí,následně pokapeme citronem a z jedné strany hustě posypeme sušenou bazalkou. Té citronové šťávy na dva plátky dát z celé půlky citronu, prostě je ní téměř polít :-)
Následně zprudka osmažíme na oleji aby se zatáhly, přidáme cca 10 cm zeleného listu pórku krájeného na jemno,osmahneme, zaprášíme lžičkou mouky, polijeme trochou vody, mícháme aby se odvařily "přípečky" , které dodají šťávě tu správnou chuť. Dusíme, vodu doléváme dle potřeby.
Před dohotovením ochutnáme a pokud je někomu šťáva moc kyselá, můžeme zjemnit tak třetinou lžičky cukru.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť.
Foto nedávám - než jsem stačilo vyfotit, bylo přímo "sežráno" :-)


 


RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...