Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku vanilkového pudinku krém. Následně si připavíme pořádný "kafáč" nebo misku silné kávy a trochu dobré pikantní marmelády - zde čím řídší, tím lépe.Druh může být vpodstatě jakýkoli. Připravíme se misky nebo poháry. Na dno dáme trošku pudinku, na něj vrstvu piškoty mamočených v kávě,které zlehka potřema marmeládou nebo džem a zalijeme nízkou vrstvou pudinku. Takto pokračujeme do spotřebování surovin - poslední vrstvu tvoří pudink. Hotové necháme dobře vychladit v lednici a můžeme podávat. Pro slavnostnější příležitost můžeme ještě přizdbit šlehačkou, klidně tou z prášku, případně posypat gramken nebo hoblinkami strouhané čokolády. Dáme-li tento moučník do poháru na nožičce, například do misek na šampaňské a šlehačkovou přízdobu ještě doplníme ovocem - obdiv a spokojenost hostů vás nemine.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...