V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi, může být klidně i polévková směs.Já dala mrkev, hrášek, kukuřici. Kořeníme solí, pepřem, špetinkou muškátového květu (nemusí být), ale opatrně. Kdfyž je hotovo, dáme stranou. V rendlíku si rozpálíme cca 2 až 3 lžíce oleje, přidáme pokrájenou cibuli a přisypeme syrovou rýži, cca čtvrtlitrový hrneček (nejlépe dlouhozrnnou). Smažíme za stálého míchání dokud cibule nezezlátne. Potom podlijeme vývarem (máme-li, pokud ne, dáme horkou vodu a přidáme čtvrt kostičky masoxu nebo hovězího bujonu). Stále hlídáme, mícháme a doléváme vodu dokud není rýže měkká. Do téměř hotové rýže zamícháme předem udušenou zeleninu, ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem či jiným kořením, které máme rádi. Podáváme s hlávkovým, rajčatovým, okurkovým nebo jiným vychlazeným zeleninovým salátem.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...