17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Švestková omáčka s uzeným masem

Název Množství a jednotka
švestková povidla 150 g
hovězí vývar 1/2 l
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme šlehačku a v trošce vody rozmíchaná povidla, osolíme, okořeníme badyánem, muškátovým květem, pepřem a povaříme 20 minut. Můžeme dochutit kapkou citronové šťávy. Podáváme s vařeným uzeným masem a karlovarským knedlíkem.


 


RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový dort

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...