19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kaštanové pyré

Název Množství a jednotka
jedlé kaštany 200 g
moučkový cukr 40 g
rum 1-2 lžíce
mléko cca 100 ml

Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
200g jedlých kaštanů nařízneme na špičce do kříže a povaříme ve vodě cca čtvrt hodiny. Ještě horké kaštany postupně vytahujeme z vody, oloupeme - dáme je do utěrky, silně promneme, aby se oddělila slupka a zbytky doloupeme pomocí nože, i vnitřní slupku (co to jde). Kaštany můžeme i upéct - dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 200° pečeme 15 minut. Ihned vytáhneme z trouby, ještě horké dáme do utěrky a loupeme stejně jako u vařených.
Oloupané kaštany d
áme znovu povařit, tentokrát zalijeme troškou mléka (aby byly ponořené tak do poloviny) a vaříme cca 10 minut. Pak rozmixujeme i s mlékem dohladka, přidáme 40g moučkového cukru, rum a promícháme.


 


RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...