13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Vepřová "zahradnická roláda"

Název Množství a jednotka
vepřová kýta - libové maso cca 1/2 kg
sůl dle potřeb
mražená zelenina - Mochovská směs cca 1/3 sáčku
vejce 1 ks
krupička z tvrdozrnné pšenice l lžíce
Zobrazit všechny ingredience

hlavní na oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme paličkou.
Z obou stran mírně posolíme, vnitřní stranu pokapeme sojovou omáčkou a mírně worčestrem (vmasírujeme do masa), na to potřeme slabounce hořčicí.
Nádivku jsme si připravili z jednoho vajíčka smíchaného se lžící dětské krupičky a mrazené zeleniny (já dala jemně sekanou polévkovou směs, ale může být jakákoli).
Zeleninu osmahneme na lžičce másla a následně zalijeme směsí vajíčka s dětskou krupičkou, mírně osolíme.
Nevysmažujeme do sucha, stačí jen co se suroviny spojí - vše se upeče v roládě.
Zchladlou nádivkou plát potřeme, zavineme a upevníme nití ( nitěmotáme tak, abychom po upečení dokázali všechny nitě odstranit bez potrhání rolády)
Roládu dáme do nejlépe sádlem vymazeného pekáčku, podlijeme vodou a dáme péci - zpočátku přikrytou, ke konci odkryjeme aby roláda mohla zčervenat.
Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou, provařit a i přidat lžíci hořčice - s rýží chutná výborně.
Odňiťováváme a krájíme nejlépe studené, ale jde i jen zchladlá, musíme ale mít dostatečně ostrý nůž.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...