Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko, vmícháme mleté ořechy, přidáme vrchovatou lžičku skořice, 2 lžíce kakaa, rum a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 175° 30 - 40 minut (podle velikosti plechu). Vychladlý moučník podélně překrojíme dortovým nožem, spodní část potřeme pikantní marmeládou (višňovou, malinovou, rybízovou, jahodovou), naneseme krém a přiklopíme zpět vrchní část. Povrch polijeme čokoládovou polevou, dáme do lednice ztuhnout a krájíme ostrým nožem na řezy.
Krém z nutely: 200g nutely smícháme s 50g změklého másla.
Čokoládová poleva: 200g čokolády na vaření roztopíme ve vodní lázni, přidáme dvě lžíce studeného másla a pár kapek slunečnicového oleje.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek