30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Celerový salát s uzeným lososem

Název Množství a jednotka
celer cca 200 g
jablka 2 ks
uzený losos 150 g
majonéza nebo bílý jogurt cca 100 g
listové saláty - mix
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme na tenké proužky nakrájeného uzeného lososa, majonézu nebo bílý jogurt (dávám půl napůl) - podle potřeby, promícháme, osolíme a opepříme. Podáváme se směsí zelených salátů (polníčkem, natrhaným ledovým nebo jiným salátem, rukolou), cherry rajčátky a ředkvičkami. Nahoru můžeme dát olivy nebo kapary.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...