27. 4. 2024   |   svátek má Jaroslav
 

Pstruh s jablky v alobalu

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
parmská šunka 4 plátky
cibule 1-2 ks
jablko 2 ks
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým nožem směrem od ocasu k hlavě), omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Utrhneme 4 kusy alobalu tak, aby byl každý kus asi o pět cm větší, než ryba. Každý kus alobalu uprostřed vymažeme máslem a poklademe parmskou šunkou (anglickou slaninou, schwarzwaldskou šunkou apod). Ryby zvenčí i zevnitř osolíme, opepříme, okořeníme celým kmínem, pokapeme citrónem a položíme na slaninu. K rybám přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, oloupaná a na plátky nakrájená jablka a posypeme nasekanou zelenou petrželkou (vše dáme po troškách i dovnitř ryb). Alobal pevně uzavřeme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca 30 - 40 minut, podle velikosti ryb. Podáváme s plátkem citrónu, pečivem nebo pečenými brambory.

Tip:
Místo pstruhů lez dát i jiné ryby - mořského vlka, candáta, okouna apod, pokud je ryba větší, čas pečení bude o něco delší.
K rybám do alobalu můžeme přidat na pátky nakrájené brambory (osolit).
Ryby v alobalu můžeme také upéct na ohništi v rozžhavených uhlících (cca 20 - 30 minut, je to rychle).


 


RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...