18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Rýžový nákyp

Název Množství a jednotka
kulatozrnná rýže 2 hrnky
mléko 500 ml
jablka 3 ks
vejce 3 ks
máslo 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp cca dva hrníčky rýže a čtyři hrnky mléka, mléko nesolím, trošku ho osladím, aby neutíkalo. Do uvařené rýže přidáme žloutky rozmíchané s vanilkovým cukrem, 2 lžíce moučkového cukru, citronovou kůru z kousku citronu a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáček vymažeme máslem a vrstvíme rýži, nakrájená oloupaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rýže, jablka, poslední vrstva je rýže. Pokapeme máslem a upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...