14. 4. 2021   |   svátek má Vincenc
 

Pizza na plechu

Název Množství a jednotka
hladká mouka 1/2 kg
sůl 1 lžička
olej 1/2 deci
žloutek 2 ks
mléko 1/4 litr
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo večeře
Porce: 6
Kuchyně: počeštěná italská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
na těsto:
1/2 kg hl. mouky
1 lžička soli
1/2 deci oleje
2 žloutky

kvásek:
1/4 l mléka
1 lžička cukru
1 kostka droždí

Na oblohu:
olej
kečup
hořčice
krájený salám, nejlépe česká nebo gothaj
tvrdý sýr
rajčata
nakládané okurky - klidně ty už "staré" naměklé...
sůl
pepř

Dáme vzejít kvasnice, zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu vykynout.
Plech ze sporáku pomažeme olejem, nahńácáme těsto na tenkou vrstvičku ( dávka na 1 a 3/4 plechu), pomažeme olejem a následně kečupem, poklademe kolečky saláme, ty pomažeme tence hořčicí, navrch dáme střídavě plátky rajčat a kyselých okurek. Rajčata osolíme a opepříme. Nakonec celou pizzu hustě postrouháme tvrdým sýrem (např. eidam) a dáme péci do horké trouby (250 stupňů) do křupava.
Je dobrá teplá i sudená.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...