1 vaničkový tvaroh 2 až 3 jablka - raději nakyslejší 1 ks tavený sýr 2 lžíce majolky sůl pepř česnek - dle chuti - cca 3 stroužky majoránka - tou nešetřit
Jablka oloupeme a nahrubo nastouháme, přidáme tvaroh, sýr, majolku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Mažeme na plátky veky. Kdo chce, může přizobit kousky papriky a syrové okurky, případně plátkem vajíčka nebo i plátečkem suchého salámu- ale není nutné. Pomazánka chutná i na chleba.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek