Název | Množství a jednotka |
---|---|
polohrubá mouka | 125 g |
vejce | 4 ks |
moučkový cukr | 125 g |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
vroucí voda | 3 lžíce |
jahodová marmeláda | |
Krém: | |
tvaroh (i z vaničky) | 500 g |
smetana ke šlehání | 2 ks |
jahodová dřeň | 300 g |
jedlá želatina (Lidl) | 2 lžičky |
jahodová želatina (Lidl) | |
čerstvé jahody na ozdobu |
Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept
Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept
Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept
Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...