8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Likér z černého piva

Název Množství a jednotka
černé pivo 1/2 l
hořké kakao 50 g
cukr krupice 300 g
Salko 1 ks
rum 1/2 l

nápoje
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Černé pivo, kakao a krupicový cukr dáme do většího hrnce (hodně pění) a povaříme 15 - 20 minut. Po vychladnutí přidáme salko a 1/2 l rumu. Promícháme, nalijeme do lahví a necháme vychladit.

Tip:
Místo salka můžeme do likéru přidat 50g hořké vysokoprocentní čokolády, čokoládu v tom případě rozpustíme a přidáme na začátku varu k pivu, cukru a kakau.





 


RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...