Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale nedokrojíme až do konce, rozevřeme a "táhnutím" nožem po obou stranách masa vyrobíme plát, který lehce naklepeme. Maso osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky uzeniny, plátky sýru, sušenými rajčaty a hustě posypeme nasekaným medvědím česnekem. Opatrně svineme do rolády a zavážeme nití. Roládu nejprve zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem, který zbyl z opékání masa, podlijeme trochou vývaru a pečeme asi 50 minut až hodinu (podle druhu masa i déle) doměkka.
Tip: Roládu můžeme udělat i z vepřové kýty nebo krůtího prsa. Dovnitř rolády lze použít v podstatě jakákoliv uzenina, podle možností nebo příležitosti - parmská šunka, normální šunka, anglická slanina nebo třeba suchý salám. To samé platí u sýru - eidam, ementál, gouda apod.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek