4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Výživová poradna › Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Název Množství a jednotka
uzená kuřecí stehna 2 ks
čínské zelí 1 ks
malý celer 1 ks
ementál 50 g
polníček
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, na proužky nakrájené čínské zelí, majonézu (nebo bílý jogurt, nebo půl napůl majonézu s jogurtem), osolíme, opepříme a promícháme. Salát rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme lístky polníčku, nakrájenými plátky ementálu a posypeme nasekanými ořechy. Podáváme s opečenou bagetkou.


 


RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na způsob ratatouille

Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...