19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Název Množství a jednotka
uzená kuřecí stehna 2 ks
čínské zelí 1 ks
malý celer 1 ks
ementál 50 g
polníček
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, na proužky nakrájené čínské zelí, majonézu (nebo bílý jogurt, nebo půl napůl majonézu s jogurtem), osolíme, opepříme a promícháme. Salát rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme lístky polníčku, nakrájenými plátky ementálu a posypeme nasekanými ořechy. Podáváme s opečenou bagetkou.


 


RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...